Διάρκεια
1 ακαδημαϊκό έτος
Τμήματα
 Πρωινά & απογευματινά
Δίδακτρα
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
  • Το Πρόγραμμα
  • Μεθοδολογία
  • Ενότητες

Το Πρόγραμμα

Η δουλειά του επαγγελματία makeup artist βρίσκει απασχόληση κυρίως στο χώρο των media. Ευθύνη του είναι να παράγει ένα άρτιο αποτέλεσμα τεχνικά και καλλιτεχνικά και να ερμηνεύει τις απαιτήσεις των εκάστοτε πελατών. Αυτό μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αποτελεί ένα βασικό μακιγιάζ για έναν παρουσιαστή ειδήσεων ή ένα πιο ιδιαίτερο μακιγιάζ και ειδικά εφέ για μια διαφημιστική καμπάνια. 

Το πρόγραμμα  λειτουργεί παράλληλα με το τμήμα του Fashion Styling για όποιον το επιθυμεί. Ανάλογα με τη φύση της κάθε δουλειάς, ο επαγγελματίας makeup artist μπορεί να δουλέψει είτε ως free lancer, ως βοηθός makeup ή ως μέρος μιας επαγγελματικής ομάδας makeup. Το τμήμα δίνει τα εφόδια στον επαγγελματία να δουλέψει σε χώρους όπως η τηλεόραση, θέατρο, μόδα, διαφήμιση, περιοδικά, κέντρα ομορφιάς, κομμωτήρια, καταστήματα καλλυντικών κα.

Στόχος του τμήματος είναι να βοηθήσει τους σπουδαστές να ψάχνουν μόνιμα για καινούριες ιδέες και εμπνεύσεις. Σημαντικό στοιχείο είναι η ενημέρωση της δουλειάς με νέες τεχνικές και προϊόντα και η πρακτική άσκηση και εφαρμογή των γνώσεών τους. Ο σπουδαστής κατά τη διάρκεια των σπουδών δημιουργεί το επαγγελματικό του portfolio, συμμετέχει σε διοργανώσεις & δράσεις της σχολής, εμπλουτίζει το βιογραφικό του μέσα από πρακτική άσκηση και αναπτύσσει επαγγελματική αυτοπεποίθηση.

view more

Μεθοδολογία

Βασικoί πυλώνες του εκπαιδευτικού συστήματός μας είναι αφενός η εξέλιξη της δημιουργικότητας και της αισθητικής των σπουδαστών (Creativity) και αφετέρου η έρευνα και ανάπτυξη ιδεών, ερεθισμάτων και επιρροών (Research & Development). 

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων ώστε να μπορεί ο σπουδαστής να συνδυάσει τις δημιουργικές του ιδέες με την ποιότητα του τελικού προϊόντος.  

Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει:

Συμμετοχή στο GRADUATE FASHION SHOW της PANSiK

Συμπληρωματικά σεμινάρια εξειδίκευσης τα οποία προσφέρονται είτε δωρεάν είτε με ειδική τιμή (πχ φωτογραφία μόδας, αρθρογράφηση, fashion filming, special effe κτλ)

Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές παραστάσεις, μουσεία, εκθέσεις μόδας και ατελιέ.

Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.

 

Οι επίσημες εξετάσεις διενεργούνται στο τέλος κάθε τετραμήνου και οι σπουδαστές αξιολογούνται με βάση

- Τα αποτελέσματα των εξεταστικών

- την πρόοδο και τις εργασίες τους κατά τη διάρκεια της φοίτησης

- την τελική τους εργασία/πτυχιακή

view more

Ενότητες

Δεκαετίες Makeup

Είδη δέρματος/ Μορφολογία/Προετοιμασία δέρματος

Χρωματολογια

Είδη foundation

Τεχνικές εφαρμογής

Τάσεις make up

Beauty Makeup

Πρωινό/ Βραδινό/ Νυφικό Makeup

 

view more
εκδήλωση ενδιαφέροντος