Διάρκεια
1 ακαδημαϊκό έτος
Τμήματα
Πρωινά & απογευματινά
Δίδακτρα
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
  • To Πρόγραμμα
  • Μεθοδολογία
  • Ενότητες

To Πρόγραμμα

Στην αγορά εργασίας το επάγγελμα του Μοντελίστ είναι από τα πιο γνωστά και αυτά που προσφέρουν άμεση αποκατάσταση.

To πρόγραμμα καλύπτει όλη τη διαδικασία κατασκευής του ρούχου, από το πατρόν μέχρι την κοπή και τη ραφή του, εστιάζοντας στη λεπτομέρεια και τις σωστές διαστάσεις, καθώς και την υψηλή ποιότητα ραφής των ρούχων. Εστιάζει στις διαφορετικές μεθόδους του σκίτσου, από την αρχική σύλληψη ενός ρούχου μέχρι και την υλοποίηση του σε τρισδιάστατη μορφή, ενώ το προσωπικό στυλ αναπτύσσεται μέσα από διαφορετικές μεθόδους κατασκευής, κοπής και ραψίματος.

Επίσης περιλαμβάνεται η εξοικείωση των σπουδαστών με τον απαραίτητο μηχανικό εξοπλισμό για την παραγωγή των ρούχων καθώς και με τις πρακτικές για τη σωστή και ασφαλή χρήση αυτών.

Η μέθοδος διδασκαλίας βασίζεται στο αποκλειστικό ιταλικό σύστημα πατρόν του Ομίλου PANSiK, το οποίο δεν έχει γεωμετρία.

 

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η επαγγελματική αποκατάσταση των επιτυχόντων αποφοίτων έρχεται μέσα από συστηματική και ουσιαστική συνεργασία με τη σχολή PANSiK.

  • ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σπουδών βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, παρέχοντας επαγγελματική και ψυχολογική συμβουλευτική. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των σπουδαστών για τη σύνταξη του βιογραφικού τους, τη διαδικασία προετοιμασίας για συνέντευξη και τις αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ/ ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το γραφείο διασύνδεσης φέρνει τους απόφοιτους σε άμεση επαφή με την αγορά, είτε για πρακτική άσκηση είτε για έμμισθη εργασία. Η PANSiK διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών οι οποίες απορροφούν ετησίως ανθρώπινο δυναμικό από εμάς.

  • ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Κάθε χρόνο η PANSiK πραγματοποιεί μία σειρά συνεργειών με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των συνεργειών είναι η συνδιοργάνωση fashion & art events, εκθέσεων και  διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο και ευρύ βιογραφικό σε όσους σπουδαστές συμμετέχουν σε αυτά, ακόμα και πριν το πέρας των σπουδών τους.

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Η PANSiK οργανώνει ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στις πρωτεύουσες της μόδας, όπως στην έκθεση Pret a porter και Premiere Vision στο Παρίσι, Vogue Festival στο Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

 

view more

Μεθοδολογία

Το σύστημα Κοπτικής- Πατρόν

H PANSiK, διδάσκει και εφαρμόζει κατά αποκλειστικότητα, ένα ιταλικό σύστημα εκμάθησης πατρόν χωρίς γεωμετρία, το οποίο είναι εύκολο, γρήγορο και ακριβές. Το σύστημα αποτελείται από δύο τρίγωνα και μία καμπυλόριγα. Οι σωματομετρήσεις και η γεωμετρία είναι τύποι οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στα ειδικά διαμορφωμένα τρίγωνα. Έτσι, αποφεύγονται οι αποκλίσεις μεγεθών και επιτυγχάνουμε ένα πιστότερο αποτέλεσμα.

Με το σύστημα της PANSiK, μπορούμε να βγάλουμε βιοτεχνικό πατρόν από το νούμερο 28 έως το νούμερο 66 αλλά και πατρόν σε συγκεκριμένες διαστάσεις. 

Το πρόγραμμα παρέχει αποκλειστικά στους σπουδαστές:

Ελληνική βιβλιογραφία της PANSiK η οποία περιλαμβάνει βιβλίο σχεδίου, βιβλίο πατρόν και υφασματολογίας.

Αποκλειστικό Ιταλικό σύστημα πατρόν χωρίς γεωμετρία. 

Συμπληρωματικά σεμινάρια εξειδίκευσης τα οποία προσφέρονται είτε δωρεάν είτε με ειδική τιμή (πχ 3d printing, origami technique, ιαπωνικό κουστούμι)

Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.

view more

Ενότητες

Τεχνικές Σχεδίου

Πατρόν

Κοπτική

Ραπτική

Υφασματολογία

Μεγεθύνσεις

 

view more
εκδήλωση ενδιαφέροντος