Διάρκεια
1 ακαδημαϊκό έτος
Τμήματα
Πρωινά & απογευματινά
Δίδακτρα
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 • To Πρόγραμμα
 • Μεθοδολογία
 • Ενότητες

To Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα Μοντελίστ απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με το κατασκευαστικό κομμάτι του ρούχου. Όσοι παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχουν την ικανότητα να κατασκευάζουν οποιοδήποτε ρούχο τους ζητηθεί είτε σε βιοτεχνική μορφή είτε κατά παραγγελία (prêt a porter και haute couture).

Τα μαθήματα καλύπτουν όλη τη διαδικασία κατασκευής του ρούχου, από το πατρόν μέχρι την κοπή και τη ραφή του, εστιάζοντας στη λεπτομέρεια και τις σωστές διαστάσεις, καθώς και την υψηλή ποιότητα ραφής των ρούχων. Διδάσκονται επίσης συμπληρωματικά οι διαφορετικές μέθοδοι του σκίτσου, από την αρχική σύλληψη ενός ρούχου μέχρι και την υλοποίηση του σε τρισδιάστατη μορφή, ενώ το προσωπικό στυλ αναπτύσσεται μέσα από διαφορετικές μεθόδους κατασκευής, κοπής και ραψίματος.

 

Το πρόγραμμα διδασκαλίας πατρόν γίνεται με το παγκοσμίως αποκλειστικό Ιταλικό σύστημα της PANSiK, χωρίς γεωμετρία.  Το σύστημα αυτό είναι η εξέλιξη του συστήματος της γεωμετρίας και στηρίζεται στη σωματομετρία (μεγέθη σώματος). Περιλαμβάνει  ειδικούς γνώμονες-εργαλεία, στα οποία όλοι οι κανόνες της γεωμετρίας έχουν τυποποιηθεί επάνω τους.Το αποτέλεσμα του πατρόν με το σύστημα της PANSiK είναι πιο ακριβές, πιο γρήγορο, πιο εύκολο και κυρίως η εφαρμογή του είναι πιο σωστή.

 

*Οι γνώσεις και η ηλικία είναι ανεξάρτητες.

**Ο σπουδαστής μπορεί να επιλέξει να παρακολουθήσει εξαρχής το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των Μοντελίστ. Εναλλακτικά έχει τη δυνατότητα ανάλογα με την ύλη που επιθυμεί να καλύψει, να παρακολουθήσει μόνο την ενότητα του Πατρόν ή μόνο την ενότητα της Ραπτικής.

 

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τη σύμπραξη του Ομίλου Σπουδών Μόδας PANSiK με τo fashion brand Zeus+Δione για την υποστήριξη των νέων ταλέντων στο χώρο της μόδας στην Ελλάδα!

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Zeus+Δione προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία απασχόλησης στο ατελιέ της για δύο μήνες σε φοιτητές του τμήματος «Modelist – Pattern Designer» της PANSIK. Μέσω αυτής της πρακτικής άσκησης, η Zeus+Δione δίνει τη δυνατότητα στους νέους δημιουργούς να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες.

Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία μιας συνέργειας για τη σύνδεση των υψηλού επιπέδου σπουδών μόδας με την άμεση πρόσβαση στην αγορά της μόδας στη χώρα μας. Σε μια εποχή όπου οι νέες ιδέες και οι καινοτόμες προσεγγίσεις αποτελούν τη βάση της επιτυχίας, οι PANSIK και Zeus+Δione αναγνωρίζουν τη σημασία της υποστήριξης νέων ανερχόμενων ταλέντων δημιουργώντας ευκαιρίες για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία.

 

 

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Στην αγορά εργασίας, το επάγγελμα του Μοντελίστ είναι από τα πιο γνωστά και αυτά που προσφέρουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. H αγορά στην οποία μπορεί να απασχοληθεί ο σπουδαστής περιλαμβάνει: 1) Συνεργασία με βιοτεχνίες ή βιομηχανίες μόδας κατασκευάζοντας τις βάσεις και τα δείγματά τους. 2) Να δημιουργήσει το προσωπικό του ατελιέ ή τη δική τους βιοτεχνία. 3) Συνεργασία με ατελιέ μόδας αναλαμβάνοντας είτε την κατασκευή των πατρόν είτε τη ραφή τους.

Η επαγγελματική αποκατάσταση των επιτυχόντων αποφοίτων έρχεται μέσα από συστηματική και ουσιαστική συνεργασία με τη σχολή PANSiK.

 • ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σπουδών βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, παρέχοντας επαγγελματική και ψυχολογική συμβουλευτική. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των σπουδαστών για τη σύνταξη του βιογραφικού τους, τη διαδικασία προετοιμασίας για συνέντευξη και τις αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ/ ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το γραφείο διασύνδεσης φέρνει τους απόφοιτους σε άμεση επαφή με την αγορά, είτε για πρακτική άσκηση είτε για έμμισθη εργασία. Η PANSiK διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών οι οποίες απορροφούν ετησίως ανθρώπινο δυναμικό από εμάς.

 • ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Κάθε χρόνο η PANSiK πραγματοποιεί μία σειρά συνεργειών με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των συνεργειών είναι η συνδιοργάνωση fashion & art events, εκθέσεων και  διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο και ευρύ βιογραφικό σε όσους σπουδαστές συμμετέχουν σε αυτά, ακόμα και πριν το πέρας των σπουδών τους.

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Η PANSiK οργανώνει ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στις πρωτεύουσες της μόδας, όπως στην έκθεση Pret a porter και Premiere Vision στο Παρίσι, Vogue Festival στο Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

 

view more

Μεθοδολογία

Το σύστημα Κοπτικής- Πατρόν

H PANSiK, διδάσκει και εφαρμόζει κατά αποκλειστικότητα, ένα ιταλικό σύστημα εκμάθησης πατρόν χωρίς γεωμετρία, το οποίο είναι εύκολο, γρήγορο και ακριβές. Το σύστημα αποτελείται από δύο τρίγωνα και μία καμπυλόριγα. Οι σωματομετρήσεις και η γεωμετρία είναι τύποι οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στα ειδικά διαμορφωμένα τρίγωνα. Έτσι, αποφεύγονται οι αποκλίσεις μεγεθών και επιτυγχάνουμε ένα πιστότερο αποτέλεσμα.

Με το σύστημα της PANSiK, μπορούμε να βγάλουμε βιοτεχνικό πατρόν από το νούμερο 28 έως το νούμερο 66 αλλά και πατρόν σε συγκεκριμένες διαστάσεις. 

Το πρόγραμμα παρέχει αποκλειστικά στους σπουδαστές:

Ελληνική βιβλιογραφία της PANSiK η οποία περιλαμβάνει βιβλίο σχεδίου, βιβλίο πατρόν και υφασματολογίας.

Αποκλειστικό Ιταλικό σύστημα πατρόν χωρίς γεωμετρία. 

Συμπληρωματικά σεμινάρια εξειδίκευσης τα οποία προσφέρονται είτε δωρεάν είτε με ειδική τιμή (πχ 3d printing, ηλεκτρονικό πατρόν)

Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.

view more

Ενότητες

ΠΑΤΡΟΝ

 • Πώς παίρνουμε μέτρα από ένα σώμα
 • Βάση στενής φούστας
 • Ανάπτυξη βάσεων: πιέτα, κουφόπιετα, ομπρέλα, κλος, γκοντέ, αμφόρμ ζωνάκι, φάκελο, μπάσκα, ψηλόμεση κτλ
 • Βάση στενό κορσάζ
 • Βάση φαρδύ κορσάζ
 • Ανάπτυξη βάσεων σε Σακάκι (πέτο γιακά, κουκούλα, νυχτερίδα, ρεγκλάν, κάπα κτλ)
 • Φόρεμα (νυφικό, με φύλλα, τιραντάκι, μανίκι, νυχτικό κτλ)
 • Παλτό
 • Πουκάμισο στενό, φαρδύ, μανσέτα, γιακάς κτλ
 • Παντελόνι με βάση στενή και φαρδιά
 • Ελαστικό ύφασμα, tshirt
 • Βιοτεχνικό πατρόν σε μεγέθη
 • Μεγενθύνσεις

 

ΡΑΠΤΙΚΗ

 • Οδηγίες χρήσης μηχανών (περασμα κλωστής, ρύθμιση, ποδαράκια κτλ)
 • Είδη γαζιών, σούρα, ζικ ζακ, καρίλωμα
 • Στρώσιμο πατρόν σε ύφασμα
 • Ραφή της ύλης πατρόν
 • Αόρατο φερμουάρ, κανονικό, ζωνάκι, γιακάδες, μανίκια, γαλλική ραφή, τσέπες

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

view more
εκδήλωση ενδιαφέροντος