O Όμιλος σπουδών μόδας PANSiK παρέχει εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών μονοετούς, διετούς ή τριετούς φοίτησης και εντατικά τμήματα 2μηνης ή 4μηνης διάρκειας. Παράλληλα, διοργανώνονται σεμινάρια και ημερίδες μόδας, τα οποία οι σπουδαστές μπορούν να παρακολουθήσουν είτε δωρεάν είτε με μειωμένα δίδακτρα.

Βασικοί πυλώνες του εκπαιδευτικού συστήματος που εφαρμόζει η PANSiK είναι αφενός η εξέλιξη της δημιουργικότητας και της αισθητικής των σπουδαστών (Creativity) και αφετέρου η έρευνα και ανάπτυξη ιδεών, ερεθισμάτων και επιρροών (Research & Development).

Οι εκπαιδευτικές μέθοδοι στοχεύουν στην άρτια θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών, καθώς και στη βιωματική γνώση, μέσα από επισκέψεις σε βιοτεχνίες, ατελιέ, περιοδικά, real time projects και φωτογραφήσεις, πρακτική άσκηση και επισκέπτες ομιλητές από το χώρο της μόδας, των media και του πολιτισμού.

Παράλληλα στοχεύουμε στην απόκτηση των γνώσεων, τεχνικών και εμπειριών καθώς και στην ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων και επαγγελματικής συμπεριφοράς προκειμένου οι σπουδαστές να εισχωρήσουν στην βιομηχανία της μόδας, να εδραιωθούν στο χώρο ή εναλλακτικά να δεσμευτούν σε μία περαιτέρω ακαδημαϊκή πορεία.

Μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε ουσιαστική γνώση αλλά και να εξελίσσουμε την καλλιτεχνική προσωπικότητα του κάθε σπουδαστή, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προσλαμβάνουσες στο χώρο της μόδας.

Οι σπουδές συνοδεύονται από την αρχή του σεβασμού στο πρόσωπο των σπουδαστών: σεβασμός στο χρόνο, στα χρήματα μα, πάνω απ’ όλα, στα προσωπικά τους όνειρα. Βασικές αξίες αποτελούν η συνέπεια στην ιστορία, το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων σπουδών και η σχέση μας με το σπουδαστή, η οποία είναι συνεχής και δε σταματά με την αποφοίτησή του. Χτίζουμε μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και δουλεύουμε μαζί με τους σπουδαστές, προκειμένου να αξιοποιήσουν το 100% των σπουδών τους.
Οι εγγραφές διεξάγονται καθόλη τη διάρκεια του έτους, ενώ η επίσημη έναρξη μαθημάτων γίνεται κάθε Οκτώβριο για το φθινοπωρινό τετράμηνο και κάθε Μάρτιο για το καλοκαιρινό. Σε αυτήν την κατηγορία θα βρείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών μόδας.

Υπάρχουν 3 βασικές κατευθύνσεις σπουδών:

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΔΑΣ
2. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΔΑΣ
3. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΟΔΑΣ.

Ανάλογα με την κατεύθυνση που σας ενδιαφέρει περισσότερο, μπορείτε να επιλέξετε την ειδικότητα σπουδών που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Επιδιώξτε μια προσωπική συνάντηση στα κεντρικά γραφεία ή στα υποκαταστήματα του ομίλου, αναπτύξτε μας τις σκέψεις και τα σχέδιά σας κ εμείς θα σας βοηθήσουμε να προσανατολιστείτε σωστά, παρακολουθώντας δίπλα σας την εξέλιξή σας.

Υπηρεσίες & Παροχές που απολαμβάνουν οι σπουδαστές στην PANSiK

 • Σπουδαστική κάρτα PANSiK με προνόμια και εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα καταστήματα, βιβλιοπωλεία, cinema και πολιτιστικούς χώρους
 • Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο
 • Δωρεάν μαθήματα ιταλικής ορολογίας
 • Δωρεάν Διαλέξεις & σεμινάρια από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου
 • Μειωμένα δίδακτρα στους σπουδαστές που επιθυμούν να προχωρήσουν σε μετεκπαίδευση
 • Παροχή υποτροφιών σε αριστούχους αποφοίτους για μετεκπαίδευση σπουδών
 • Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργανώνει η PANSiK σε διεθνείς εκθέσεις μόδας (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία)
 • Συμμετοχή σε Fashion events & καλλιτεχνικές εκθέσεις, όπου οι σπουδαστές εμπλουτίζουν τις επαγγελματικές εμπειρίες τους και το portfolio τους
 • Επισκέψεις σε βιοτεχνίες, ατελιέ, περιοδικά, studio φωτογραφήσεων
 • Πρακτική άσκηση, ανάλογα με το κλάδο φοίτησης σε εταιρείες μόδας, ατελιέ, εκδόσεις περιοδικών, τηλεοπτικούς σταθμούς, περιοδικά, e magazines, fashion blogs, e shops, εταιρείες παραγωγής
 • Ετήσια επίδειξη μόδας powered by PANSiK
 • Υπηρεσίες καριέρας
 • Υποστήριξη και Συμβουλευτική σπουδών
 • Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης

 

ADVANCED FASHION STUDIES

ADVANCED FASHION STUDIES (AFS)

Διάρκεια: 1 χρόνος

Τμήματα: Πρωινά & απογευματινά

 

To Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα Advance Fashion Studies αποτελεί ένα εξειδικευμένο και υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών το οποίο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στη δημιουργία του ρούχου αλλά και στην επιμέλεια και προώθηση αυτού.

Το επάγγελμα του Δημιουργού Μόδας επηρεάζεται άμεσα από τις τεχνολογικές και κοινωνικοπολιτικές αλλαγές  στην παγκόσμια βιομηχανία.

Πέρα από τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις, απαιτεί πλέον και γνώσεις που αφορούν το marketing και το branding της μόδας, τη χρήση νέων τεχνολογιών παρουσίασης και την διαδικασία εμπορικής κατασκευής μιας κολεξιόν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα υψηλής ραπτικής, εξειδικευμένων τεχνικών κατασκευής, το αντρικό σχέδιο και πατρόν, fashion marketing, branding, επιχειρηματικότητα και μόδα, καθώς και μαθήματα project research and design.

Σχεδιασμένο για να προσφέρει ουσιαστική θεωρητική και πρακτική γνώση επάνω στο αντικείμενο, επιτυγχάνει να εξασφαλίσει στους σπουδαστές το πιο υψηλό επίπεδο σπουδών στην Ελλάδα.

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες με πολυετή εργασιακή και εκπαιδευτική εμπειρία, οι οποίοι μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια της PANSiK ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις και τις νέες τεχνικές στη βιομηχανία της μόδας και των εφαρμοσμένων τεχνών.

 

Κριτήρια Εισαγωγής 

Προκειμένου να εισαχθεί ο σπουδαστής στο πρόγραμμα αυτό θα πρέπει:

 1. Να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τα 2 χρόνια του προγράμματος Fashion Design & Construction της PANSiK ή
 2. Να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον 2 χρόνια σπουδών δημιουργίας μόδας σε άλλο εκπαιδευτικό φορέα.

Για την εισαγωγή σπουδαστών από άλλο εκπαιδευτικό φορέα είναι απαραίτητη η αξιολόγηση του σπουδαστή με βάση την αναλυτική βαθμολογία και το portfolio του.

 

Ενότητες

 • Μουλάζ
 • Τεχνικές υψηλής ραπτικής
 • Menswear
 • Digital Pattern cutting Menswear
 • Fashion Management
 • Branding
 • Styling
 • Visual Merchandising
 • Production, Budgeting and Pricing a collection

Γιατί στην PANSiK/ Μεθοδολογία

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση των γνώσεων, τεχνικών και εμπειριών καθώς και στην ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων και επαγγελματικής συμπεριφοράς προκειμένου οι σπουδαστές να εισχωρήσουν στην βιομηχανία της μόδας, να εδραιωθούν στο χώρο ή εναλλακτικά να δεσμευτούν σε μία περαιτέρω ακαδημαϊκή πορεία.

Βασικoί πυλώνες του εκπαιδευτικού συστήματός μας είναι αφενός η εξέλιξη της δημιουργικότητας και της αισθητικής των σπουδαστών (Creativity) και αφετέρου η έρευνα και ανάπτυξη ιδεών, ερεθισμάτων και επιρροών (Research & Development).

Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει αποκλειστικά στους σπουδαστές:

 • Ελληνική βιβλιογραφία της PANSiK η οποία περιλαμβάνει βιβλίο σχεδίου, βιβλίο πατρόν και υφασματολογίας.
 • Πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμογής του πατρόν ηλεκτρονικά μέσω Illustrator αποκλειστικά στην PANSiK!
 • Συμπληρωματικά σεμινάρια εξειδίκευσης τα οποία προσφέρονται είτε δωρεάν είτε με ειδική τιμή (πχ 3d printing, origami technique, ιαπωνικό κουστούμι)
 • Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές παραστάσεις, μουσεία, εκθέσεις μόδας και ατελιέ.
 • Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.

 

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η επαγγελματική αποκατάσταση των επιτυχόντων αποφοίτων έρχεται μέσα από συστηματική και ουσιαστική συνεργασία με τη σχολή PANSiK.

Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σπουδών βρίσκεται πάντα στη διάθεσή τους, παρέχοντας επαγγελματική και ψυχολογική συμβουλευτική. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των σπουδαστών για τη σύνταξη του βιογραφικού τους, τη διαδικασία προετοιμασίας για συνέντευξη και τις αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το γραφείο διασύνδεσης φέρνει τους απόφοιτους σε άμεση επαφή με την αγορά, είτε για πρακτική άσκηση είτε για έμμισθη εργασία. Η PANSiK διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών οι οποίες απορροφούν ετησίως ανθρώπινο δυναμικό από εμάς.

Το τελικό Graduate Fashion Show, αποτελεί το επίσημο κλείσιμο του ακαδημαϊκού έτους. Με επαγγελματίες μοντέλα και συνεργάτες, οι τελειόφοιτοι παρουσιάζουν στο catwalk τις capsule collections τους σε ένα κοινό που αποτελείται από σχεδιαστές, στυλίστες, fashion marketers και bloggers.

To ετήσιο περιοδικό μόδας WhiTE pages που εκδίδει ο Όμιλος PANSiK, αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο ανάδειξης και προώθησης της δουλειάς των σπουδαστών. Σε συνεργασία με τους πιο περιζήτητους φωτογράφους μόδας, οι κολεξιόν των αριστούχων αποφοίτων ντύνουν τα editorials του περιοδικού και εμπλουτίζουν τα portfolios τους.

Κάθε χρόνο η PANSiK πραγματοποιεί μία σειρά συνεργειών με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των συνεργειών είναι η συνδιοργάνωση fashion & art events, εκθέσεων και  διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο και ευρύ βιογραφικό σε όσους σπουδαστές συμμετέχουν σε αυτά, ακόμα και πριν το πέρας των σπουδών τους.

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Η PANSiK οργανώνει ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στις πρωτεύουσες της μόδας, όπως στην έκθεση Pret a porter και Premiere Vision στο Παρίσι, Vogue Festival στο Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

 

 

FASHION DESIGN & CONSTRUCTION

FASHION DESIGN & CONSTRUCTION (FDC)

Διάρκεια: 2 έως 3 έτη

Τμήματα: Πρωινά & απογευματινά

 

To Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των Δημιουργών Μόδας διαρκεί από 1 έως 3 έτη και είναι το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιασμού και κατασκευής, καθώς περιλαμβάνει όλους τους τομείς της μόδας, από τη σύλληψη της ιδέας ενός ρούχου έως την υλοποίησή του σε τρισδιάστατη μορφή. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει τον τρόπο για σωστή και ολοκληρωμένη παρουσίαση προτάσεων και ιδεών, τον Πειραματισμό με εξειδικευμένες τεχνικές και υλικά, την έρευνα και ανάλυση της παγκόσμιας αγοράς καθώς και την προώθηση της δουλειάς του σχεδιαστή στο χώρο της μόδας.

Σχεδιασμένο για να προσφέρει ουσιαστική θεωρητική και πρακτική γνώση επάνω στο αντικείμενο, επιτυγχάνει να εξασφαλίσει στους σπουδαστές το πιο υψηλό επίπεδο σπουδών στην Ελλάδα.

Συνδέοντας τη θεωρία με την πρακτική άσκηση, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους σε διεθνείς διαγωνισμούς, εκθέσεις μόδας και πολιτιστικά δρώμενα υπό την αιγίδα του Ομίλου PANSiK.

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες με πολυετή εργασιακή και εκπαιδευτική εμπειρία, οι οποίοι μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια της PANSiK ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις και τις νέες τεχνικές στη βιομηχανία της μόδας και των εφαρμοσμένων τεχνών.

 

Πρώτο Έτος: 

Ενότητες

 • Fashion Illustration I
 • Creativity for fashion designers I
 • Υφασματολογία
 • Ένδυση Ι
 • Πατρόν Ι
 • Θεωρία Μόδας Ι
 • Ιστορία Κουστουμιού
 • Τεχνικό Σχέδιο
 • Digital Creation I
 • CAD I (τεχνικό σχέδιο)
 • Εισαγωγή στη ραπτική

 

Δεύτερο έτος: Diploma in Fashion Design & Construction

Ενότητες

 • Fashion Illustration II
 • Creativity for fashion designers II
 • Κατασκευαστικό Πατρόν
 • Κοπτική – Ραπτική
 • Digital Creation II
 • CAD II (τεχνικό σχέδιο)
 • Θεωρία Μόδας
 • Fashion Cultures
 • Τεχνικό Σχέδιο ΙΙ
 • Fashion Styling

Με την ολοκλήρωση των 2 χρόνων φοίτησης, οι επιτυχόντες σπουδαστές αποκτούν το αναγνωρισμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ δίπλωμα σπουδών Δημιουργών Μόδας της PANSiK και έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στο τρίτο έτος Advanced Fashion Studies.

 
Τρίτο Έτος: Advanced Fashion Studies

Το τρίτο έτος αποτελεί ένα εξειδικευμένο και υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών το οποίο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στη δημιουργία του ρούχου αλλά και στην επιμέλεια και προώθηση αυτού.

Το επάγγελμα του Δημιουργού Μόδας επηρεάζεται άμεσα από τις τεχνολογικές και κοινωνικοπολιτικές αλλαγές  στην παγκόσμια βιομηχανία.

Πέρα από τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις, απαιτεί πλέον και γνώσεις που αφορούν το marketing και το branding της μόδας, τη χρήση νέων τεχνολογιών παρουσίασης, budgeting και pricing.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα υψηλής ραπτικής, εξειδικευμένων τεχνικών κατασκευής, το αντρικό σχέδιο και πατρόν, fashion marketing, branding, επιχειρηματικότητα και μόδα, καθώς και μαθήματα project research and design.

 

 

 

Ενότητες

 • Creativity into business II
 • Μουλάζ
 • Τεχνικές υψηλής ραπτικής
 • Menswear
 • Digital Pattern cutting Menswear
 • Fashion Management
 • Branding
 • Styling
 • Visual Merchandising
 • Production, Budgeting and Pricing a collection

 

Γιατί στην PANSiK/ Μεθοδολογία

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση των γνώσεων, τεχνικών και εμπειριών καθώς και στην ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων και επαγγελματικής συμπεριφοράς προκειμένου οι σπουδαστές να εισχωρήσουν στην βιομηχανία της μόδας, να εδραιωθούν στο χώρο ή εναλλακτικά να δεσμευτούν σε μία περαιτέρω ακαδημαϊκή πορεία.

Βασικoί πυλώνες του εκπαιδευτικού συστήματός μας είναι αφενός η εξέλιξη της δημιουργικότητας και της αισθητικής των σπουδαστών (Creativity) και αφετέρου η έρευνα και ανάπτυξη ιδεών, ερεθισμάτων και επιρροών (Research & Development).

Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει αποκλειστικά στους σπουδαστές:

 • Ελληνική βιβλιογραφία της PANSiK η οποία περιλαμβάνει βιβλίο σχεδίου, βιβλίο πατρόν και υφασματολογίας.
 • Αποκλειστικό Ιταλικό σύστημα πατρόν χωρίς γεωμετρία.
 • Πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμογής του πατρόν ηλεκτρονικά μέσω Illustrator αποκλειστικά στην PANSiK!
 • Συμπληρωματικά σεμινάρια εξειδίκευσης τα οποία προσφέρονται είτε δωρεάν είτε με ειδική τιμή (πχ 3d printing, origami technique, ιαπωνικό κουστούμι)
 • Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές παραστάσεις, μουσεία, εκθέσεις μόδας και ατελιέ.
 • Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.

 

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η επαγγελματική αποκατάσταση των επιτυχόντων αποφοίτων έρχεται μέσα από συστηματική και ουσιαστική συνεργασία με τη σχολή PANSiK.

Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σπουδών βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, παρέχοντας επαγγελματική και ψυχολογική συμβουλευτική. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των σπουδαστών για τη σύνταξη του βιογραφικού τους, τη διαδικασία προετοιμασίας για συνέντευξη και τις αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το γραφείο διασύνδεσης φέρνει τους απόφοιτους σε άμεση επαφή με την αγορά, είτε για πρακτική άσκηση είτε για έμμισθη εργασία. Η PANSiK διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών οι οποίες απορροφούν ετησίως ανθρώπινο δυναμικό από εμάς.

Το τελικό Graduate Fashion Show, αποτελεί το επίσημο κλείσιμο του ακαδημαϊκού έτους. Με επαγγελματίες μοντέλα και συνεργάτες, οι τελειόφοιτοι δειγματίζουν στο catwalk τις capsule collections τους σε ένα κοινό που αποτελείται από σχεδιαστές, στυλίστες, fashion marketers και bloggers.

To ετήσιο περιοδικό μόδας WhiTE pages που εκδίδει ο Όμιλος PANSiK, αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο ανάδειξης και προώθησης της δουλειάς των σπουδαστών. Σε συνεργασία με τους πιο περιζήτητους φωτογράφους μόδας, οι κολεξιόν των αριστούχων αποφοίτων ντύνουν τα editorials του περιοδικού και εμπλουτίζουν τα portfolios τους.

Κάθε χρόνο η PANSiK πραγματοποιεί μία σειρά συνεργειών με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των συνεργειών είναι η συνδιοργάνωση fashion & art events, εκθέσεων και  διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο και ευρύ βιογραφικό σε όσους σπουδαστές συμμετέχουν σε αυτά, ακόμα και πριν το πέρας των σπουδών τους.

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Η PANSiK οργανώνει ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στις πρωτεύουσες της μόδας, όπως στην έκθεση Pret a porter και Premiere Vision στο Παρίσι, Vogue Festival στο Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

FASHION DESIGN FOUNDATION

FASHION DESIGN FOUNDATION  (FDF)

Διάρκεια: 1 Έτος

Τμήματα: Πρωινά & απογευματινά

 

To Πρόγραμμα

Το Fashion Design Foundation  αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών μόδας, το οποίο προετοιμάζει ολοκληρωμένα υποψήφιους σπουδαστές για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αποτελεί  ένα ετήσιο πρόγραμμα  το οποίο εστιάζει και εμβαθύνει στο σχεδιασμό και την τεχνική απεικόνιση του ρούχου. H ύλη του προγράμματος καλύπτει όλο το φάσμα του σχεδίου μόδας , από την αρχική σύλληψη μέχρι και την παρουσίασή του σε 2D μορφή, τον ηλεκτρονικό σχεδιασμό του ρούχου τη θεωρία/ιστορία της Μόδας, καθώς και τη δημιουργία ενός τελικού portfolio.

Συνδέοντας τη θεωρία με την πρακτική άσκηση, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους σε διεθνείς διαγωνισμούς, εκθέσεις μόδας και πολιτιστικά δρώμενα υπό την αιγίδα του Ομίλου PANSiK.

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες με πολυετή εργασιακή και εκπαιδευτική εμπειρία, οι οποίοι μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια της PANSiK ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις και τις νέες τεχνικές στη βιομηχανία της μόδας και των εφαρμοσμένων τεχνών.

Σε ποιους απευθύνεται:

– Σε όσους επιθυμούν να προετοιμαστούν και να δημιουργήσουν το portfolio τους για εισαγωγή και μετεκπαίδευση σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

– Σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν και να εστιάσουν τις θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις τους στο σχεδιασμό του ρούχου και την ηλεκτρονική του απεικόνιση, χωρίς να εισέλθουν στο κομμάτι της κατασκευής.

Μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, δίνεται πιστοποίηση παρακολούθησης. Οι σπουδαστές που επιθυμούν να απασχοληθούν επαγγελματικά στο χώρο της μόδας, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους  και να ενταχθούν στο πρώτο έτος των Δημιουργών Μόδας της PANSiK (Fashion Design & Construction) έχοντας απαλλαγή από την ύλη που θα έχουν ήδη καλύψει, καθώς και μειωμένα δίδακτρα για το πρώτο έτος. Εναλλακτικά μπορούν να προχωρήσουν σε μετεκπαίδευση στο εξωτερικό.

 

 

Ενότητες

 • Fashion Illustration
 • Υφασματολογία
 • Ένδυση
 • Θεωρία Μόδας
 • Ιστορία Κουστουμιού
 • Τεχνικό Σχέδιο
 • Digital Creation Ι
 • CAD I (τεχνικό σχέδιο)
 • Portfolio techniques
 • Styling

 

 

Γιατί στην PANSiK/ Μεθοδολογία

Βασικoί πυλώνες του εκπαιδευτικού συστήματός μας είναι αφενός η εξέλιξη της δημιουργικότητας και της αισθητικής των σπουδαστών (Creativity) και αφετέρου η έρευνα και ανάπτυξη ιδεών, ερεθισμάτων και επιρροών (Research & Development).

Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει αποκλειστικά στους σπουδαστές:

 • Ελληνική βιβλιογραφία της PANSiK η οποία περιλαμβάνει βιβλίο σχεδίου, βιβλίο πατρόν και υφασματολογίας.
 • Αποκλειστικό Ιταλικό σύστημα πατρόν χωρίς γεωμετρία.
 • Συμπληρωματικά σεμινάρια εξειδίκευσης τα οποία προσφέρονται είτε δωρεάν είτε με ειδική τιμή (πχ 3d printing, origami technique, ιαπωνικό κουστούμι)
 • Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές παραστάσεις, μουσεία, εκθέσεις μόδας και ατελιέ.
 • Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.

 

 

 

MENSWEAR

MENSWEAR (MW)

Διάρκεια: 1 Έτος

Τμήματα: Πρωινά & απογευματινά

 

To Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα δίνει στους σπουδαστές τη μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και να εξειδικευτούν στην κατασκευή του αντρικού ρούχου με βάση τις απαιτήσεις της αγοράς.

Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει μόνο η PANSiK, εισάγοντας τους σπουδαστές σε νέες μεθόδους σύγχρονου πατρόν, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις και τεχνικές.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης, αναπτύσσεται η ικανότητα της έρευνας, της ανάπτυξης, της παρουσίασης και τέλος της υλοποίησης της ιδέας σε τρισδιάστατη μορφή.

Στο τέλος του προγράμματος οι σπουδαστές θα έχουν καταρτιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο και θα έχουν χτίσει μία ‘βιβλιοθήκη’ από πατρόν και σημειώσεις.

 

Ενότητες

 • Digital Creation  for Menswear
 • Digital Pattern Cutting
 • Τεχνικές κοπής και ραφής
 • Portfolio techniques
 • Τάσεις Μόδας
 • Τεχνικές έρευνας & παρουσίασης
 • Brand Identity

 

Γιατί στην PANSiK/ Μεθοδολογία

Βασικoί πυλώνες του εκπαιδευτικού συστήματός μας είναι αφενός η εξέλιξη της δημιουργικότητας και της αισθητικής των σπουδαστών (Creativity) και αφετέρου η έρευνα και ανάπτυξη ιδεών, ερεθισμάτων και επιρροών (Research & Development).

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων ώστε να μπορεί ο σπουδαστής να συνδυάσει τις δημιουργικές του ιδέες με την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

 

Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει αποκλειστικά στους σπουδαστές:

 • Αποκλειστικό σύστημα ηλεκτρονικού πατρόν εξειδικευμένο για αντρικό ρούχο.
 • Συμπληρωματικά σεμινάρια εξειδίκευσης τα οποία προσφέρονται είτε δωρεάν είτε με ειδική τιμή (πχ 3d printing, origami technique, ιαπωνικό κουστούμι)
 • Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές παραστάσεις, μουσεία, εκθέσεις μόδας και ατελιέ.
 • Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.

 

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η επαγγελματική αποκατάσταση των επιτυχόντων αποφοίτων έρχεται μέσα από συστηματική και ουσιαστική συνεργασία με τη σχολή PANSiK.

 • ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σπουδών βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, παρέχοντας επαγγελματική και ψυχολογική συμβουλευτική. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των σπουδαστών για τη σύνταξη του βιογραφικού τους, τη διαδικασία προετοιμασίας για συνέντευξη και τις αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ/ ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το γραφείο διασύνδεσης φέρνει τους απόφοιτους σε άμεση επαφή με την αγορά, είτε για πρακτική άσκηση είτε για έμμισθη εργασία. Η PANSiK διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών οι οποίες απορροφούν ετησίως ανθρώπινο δυναμικό από εμάς.

 • GRADUATE FASHION SHOW

Το τελικό Graduate Fashion Show, αποτελεί το επίσημο κλείσιμο του ακαδημαϊκού έτους. Με επαγγελματίες μοντέλα και συνεργάτες, οι τελειόφοιτοι δειγματίζουν στο catwalk τις capsule collections τους σε ένα κοινό που αποτελείται από σχεδιαστές, στυλίστες, fashion marketers και bloggers.

 • WHiTE pages fashion magazine

To ετήσιο περιοδικό μόδας WhiTE pages που εκδίδει ο Όμιλος PANSiK, αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο ανάδειξης και προώθησης της δουλειάς των σπουδαστών. Σε συνεργασία με τους πιο περιζήτητους φωτογράφους μόδας, οι κολεξιόν των αριστούχων αποφοίτων ντύνουν τα editorials του περιοδικού και εμπλουτίζουν τα portfolios τους.

 • ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Κάθε χρόνο η PANSiK πραγματοποιεί μία σειρά συνεργειών με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των συνεργειών είναι η συνδιοργάνωση fashion & art events, εκθέσεων και  διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο και ευρύ βιογραφικό σε όσους σπουδαστές συμμετέχουν σε αυτά, ακόμα και πριν το πέρας των σπουδών τους.

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Η PANSiK οργανώνει ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στις πρωτεύουσες της μόδας, όπως στην έκθεση Pret a porter και Premiere Vision στο Παρίσι, Vogue Festival στο Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

 

ΜΟΝΤΕΛΙΣΤ-ΠΑΤΡΟΝΙΣΤ

ΜΟΝΤΕΛΙΣΤ-ΠΑΤΡΟΝΙΣΤ (MP)

Διάρκεια: 1 Έτος

Τμήματα: Πρωινά & απογευματινά

 

To Πρόγραμμα

Στην αγορά εργασίας το επάγγελμα του Μοντελίστ είναι από τα πιο γνωστά και αυτά που προσφέρουν άμεση αποκατάσταση.

To πρόγραμμα καλύπτει όλη τη διαδικασία κατασκευής του ρούχου, από το πατρόν μέχρι την κοπή και τη ραφή του, εστιάζοντας στη λεπτομέρεια και τις σωστές διαστάσεις, καθώς και την υψηλή ποιότητα ραφής των ρούχων. Εστιάζει στις διαφορετικές μεθόδους του σκίτσου, από την αρχική σύλληψη ενός ρούχου μέχρι και την υλοποίηση του σε τρισδιάστατη μορφή, ενώ το προσωπικό στυλ αναπτύσσεται μέσα από διαφορετικές μεθόδους κατασκευής, κοπής και ραψίματος.

Επίσης περιλαμβάνεται η εξοικείωση των σπουδαστών με τον απαραίτητο μηχανικό εξοπλισμό για την παραγωγή των ρούχων καθώς και με τις πρακτικές για τη σωστή και ασφαλή χρήση αυτών.

Η μέθοδος διδασκαλίας βασίζεται στο αποκλειστικό ιταλικό σύστημα του Ομίλου PANSiK, το οποίο δεν έχει γεωμετρία.

 

Ενότητες

 • Τεχνικές Σχεδίου
 • Πατρόν
 • Μουλάζ
 • Κοπτική
 • Ραπτική
 • Τεχνικές Υψηλής Ραπτικής
 • Υφασματολογία
 • Μεγεθύνσεις
 • Fashion Illustration

 

 

 

 

Γιατί στην PANSiK/ Μεθοδολογία

Το πρόγραμμα παρέχει αποκλειστικά στους σπουδαστές:

 • Ελληνική βιβλιογραφία της PANSiK η οποία περιλαμβάνει βιβλίο σχεδίου, βιβλίο πατρόν και υφασματολογίας.
 • Αποκλειστικό Ιταλικό σύστημα πατρόν χωρίς γεωμετρία.
 • Συμπληρωματικά σεμινάρια εξειδίκευσης τα οποία προσφέρονται είτε δωρεάν είτε με ειδική τιμή (πχ 3d printing, origami technique, ιαπωνικό κουστούμι)
 • Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές παραστάσεις, μουσεία, εκθέσεις μόδας και ατελιέ.
 • Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.

 

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η επαγγελματική αποκατάσταση των επιτυχόντων αποφοίτων έρχεται μέσα από συστηματική και ουσιαστική συνεργασία με τη σχολή PANSiK.

 • ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σπουδών βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, παρέχοντας επαγγελματική και ψυχολογική συμβουλευτική. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των σπουδαστών για τη σύνταξη του βιογραφικού τους, τη διαδικασία προετοιμασίας για συνέντευξη και τις αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ/ ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το γραφείο διασύνδεσης φέρνει τους απόφοιτους σε άμεση επαφή με την αγορά, είτε για πρακτική άσκηση είτε για έμμισθη εργασία. Η PANSiK διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών οι οποίες απορροφούν ετησίως ανθρώπινο δυναμικό από εμάς.

 • ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Κάθε χρόνο η PANSiK πραγματοποιεί μία σειρά συνεργειών με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των συνεργειών είναι η συνδιοργάνωση fashion & art events, εκθέσεων και  διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο και ευρύ βιογραφικό σε όσους σπουδαστές συμμετέχουν σε αυτά, ακόμα και πριν το πέρας των σπουδών τους.

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Η PANSiK οργανώνει ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στις πρωτεύουσες της μόδας, όπως στην έκθεση Pret a porter και Premiere Vision στο Παρίσι, Vogue Festival στο Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ (SDC)

Διάρκεια: 1 Έτος

Τμήματα: Πρωινά & απογευματινά

 

To Πρόγραμμα

Ο σχεδιασμός υποδήματος αποτελεί μέρος της ένδυσης και απαιτεί φαντασία, τεχνική ικανότητα και σημασία στη λεπτομέρεια. Στην Ελλάδα, ο χώρος σημειώνει συνεχή ανάπτυξη, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και αγοραστικό κοινό με ενδιαφέρον στο χειροποίητο παπούτσι.

Το πρόγραμμα σχεδιασμού & κατασκευής παπουτσιού προσφέρεται αποκλειστικά από τον Όμιλο σπουδών μόδας PANSiK και περιλαμβάνει όλους τους τομείς του σχεδιασμού καθώς και τα στάδια για την κατασκευή του. Από την αρχική ιδέα ενός σχεδίου μέχρι την υλοποίησή του σε τρισδιάστατη μορφή , από την έρευνα στην κατασκευή. Συμπεριλαμβάνει επίσης την ανάλυση της εγχώριας αγοράς υποδημάτων και την προώθησή τους στο χώρο της μόδας.

Το πρόγραμμα εστιάζει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη δημιουργικών και πρωτότυπων σχεδίων και ενθαρρύνει τον πειραματισμό με πολλαπλές μεθόδους.

 

Ενότητες

 • Ιστορία Μόδας
 • Ιστορία υπόδησης
 • Ανατομία πέλματος
 • Σχεδιασμός, αναλογίες, σκιές, φωτισμός
 • Σκελετός καλαποδιού και έλεγχος
 • Σχεδιασμός καλαποδιού και πατρόν
 • Τεχνικές κατασκευής
 • Εργαστήρια κοπής και ραφής

Συνδέοντας τη θεωρία με την πρακτική άσκηση, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους σε διεθνείς διαγωνισμούς, εκθέσεις μόδας και πολιτιστικά δρώμενα υπό την αιγίδα του Ομίλου PANSiK.

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες με πολυετή εργασιακή και εκπαιδευτική εμπειρία, οι οποίοι μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια της PANSiK ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις και τις νέες τεχνικές στη βιομηχανία της μόδας και των εφαρμοσμένων τεχνών.

 

Επαγγελματική Αποκατάσταση

 

Η επαγγελματική αποκατάσταση των επιτυχόντων αποφοίτων έρχεται μέσα από συστηματική και ουσιαστική συνεργασία με τη σχολή PANSiK.

 • ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σπουδών βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, παρέχοντας επαγγελματική και ψυχολογική συμβουλευτική. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των σπουδαστών για τη σύνταξη του βιογραφικού τους, τη διαδικασία προετοιμασίας για συνέντευξη και τις αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ/ ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το γραφείο διασύνδεσης φέρνει τους απόφοιτους σε άμεση επαφή με την αγορά, είτε για πρακτική άσκηση είτε για έμμισθη εργασία. Η PANSiK διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών οι οποίες απορροφούν ετησίως ανθρώπινο δυναμικό από εμάς.

 • GRADUATE FASHION SHOW

Το τελικό Graduate Fashion Show, αποτελεί το επίσημο κλείσιμο του ακαδημαϊκού έτους. Με επαγγελματίες μοντέλα και συνεργάτες, οι τελειόφοιτοι δειγματίζουν στο catwalk τις capsule collections τους σε ένα κοινό που αποτελείται από σχεδιαστές, στυλίστες, fashion marketers και bloggers.

 • WHiTE pages fashion magazine

To ετήσιο περιοδικό μόδας WhiTE pages που εκδίδει ο Όμιλος PANSiK, αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο ανάδειξης και προώθησης της δουλειάς των σπουδαστών. Σε συνεργασία με τους πιο περιζήτητους φωτογράφους μόδας, οι κολεξιόν των αριστούχων αποφοίτων ντύνουν τα editorials του περιοδικού και εμπλουτίζουν τα portfolios τους.

 • ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Κάθε χρόνο η PANSiK πραγματοποιεί μία σειρά συνεργειών με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των συνεργειών είναι η συνδιοργάνωση fashion & art events, εκθέσεων και  διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο και ευρύ βιογραφικό σε όσους σπουδαστές συμμετέχουν σε αυτά, ακόμα και πριν το πέρας των σπουδών τους.

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Η PANSiK οργανώνει ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στις πρωτεύουσες της μόδας, όπως στην έκθεση Pret a porter και Premiere Vision στο Παρίσι, Vogue Festival στο Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

Fashion Styling

FASHION STYLING (FS)

Διάρκεια: 1 Έτος

Τμήματα: Πρωινά & απογευματινά

* Το Fashion Styling μπορεί να συνδυαστεί και με το πρόγραμμα Beauty Makeup.

 

 Το Πρόγραμμα

 Η επιμέλεια της μόδας μπορεί να πάρει μορφή μέσα από το art direction, το personal styling, το τηλεοπτικό styling, τη δημιουργία μιας βιτρίνας, το στήσιμο μιας φωτογράφησης μόδας ή μίας διαφημιστικής καμπάνιας και το fashion filming.

Ο Στυλίστας μέσα από την έκφραση της αισθητικής του, κάνει τη διαφορά μεταξύ της πληροφόρησης και της έμπνευσης, με σκοπό να αναδείξει το προϊόν όσο το δυνατόν πιο καλλιτεχνικά και ταυτόχρονα εμπορικά. Η δημιουργική του δουλειά απαιτεί πολύ καλή γνώση των τάσεων μόδας, της ιστορίας της μόδας και την ορολογία της, καθώς και συμπληρωματικές γνώσεις πάνω στη φωτογραφία, την αρθρογράφηση, το makeup, το hairstyling.

Τo πρόγραμμα του Fashion Styling περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να εξελίξει ο σπουδαστής την αισθητική του και να γίνει ένας επαγγελματίας Fashion stylist, γνωρίζοντας τις απαιτήσεις της αγοράς, των media και του πελατειακού κοινού.

Ο σπουδαστής κατά τη διάρκεια των σπουδών δημιουργεί το επαγγελματικό του portfolio, συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις μόδας και εμπλουτίζει το βιογραφικό του μέσα από πρακτική άσκηση κοντά στους πιο καταξιωμένους Stylists. Εκπαιδεύεται επίσης στο να παρουσιάζει εργασίες/projects και να αναπτύσσει επαγγελματική αυτοπεποίθηση.

 

 Ενότητες

 • Ιστορία Μόδας: Επιρροές, design, lifestyle, εμπνεύσεις
 • Τάσεις σύγχρονης Μόδας
 • Στυλ Μόδας
 • Printed & Web magazine
 • Art direction περιοδικού
 • Personal Styling
 • Image making
 • Τηλεοπτικό styling
 • Ορολογία Μόδας
 • Αρχές φωτογραφίας
 • Still Life
 • Ethics: Επαγγελματική Συμπεριφορά
 • Υφασματολογία/Χρωματολογία
 • Visual merchandising
 • Φωτογραφία Μόδας

 

 Γιατί στην PANSiK/ Μεθοδολογία

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση των γνώσεων, τεχνικών και εμπειριών καθώς και στην ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων και επαγγελματικής συμπεριφοράς προκειμένου οι σπουδαστές να εισχωρήσουν στην βιομηχανία της μόδας, να εδραιωθούν στο χώρο ή εναλλακτικά να δεσμευτούν σε μία περαιτέρω ακαδημαϊκή πορεία.

 

Βασικoί πυλώνες του εκπαιδευτικού συστήματός μας είναι αφενός η εξέλιξη της δημιουργικότητας και της αισθητικής των σπουδαστών (Creativity) και αφετέρου η έρευνα και ανάπτυξη ιδεών, ερεθισμάτων και επιρροών (Research & Development).

Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει:

 • Στην προώθηση της ατομικότητας του κάθε σπουδαστή και της φαντασίας.
 • Την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για σωστή συνεργασία με επαγγελματίες του χώρου
 • Την ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων και επαγγελματικής συμπεριφοράς (work ethics)

και παρέχει:

 • Συμπληρωματικά σεμινάρια εξειδίκευσης τα οποία προσφέρονται είτε δωρεάν είτε με ειδική τιμή (πχ φωτογραφία μόδας, αρθρογράφηση, fashion filming κτλ)
 • Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές παραστάσεις, μουσεία, εκθέσεις μόδας και ατελιέ.
 • Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.
 • Συμμετοχή σε fashion events για την πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια της φοίτησης.

 

 

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η επαγγελματική αποκατάσταση των επιτυχόντων αποφοίτων έρχεται μέσα από συστηματική και ουσιαστική συνεργασία με τη σχολή PANSiK.

 • ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σπουδών βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, παρέχοντας επαγγελματική και ψυχολογική συμβουλευτική. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των σπουδαστών για τη σύνταξη του βιογραφικού τους, τη διαδικασία προετοιμασίας για συνέντευξη και τις αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ/ ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το γραφείο διασύνδεσης φέρνει τους απόφοιτους σε άμεση επαφή με την αγορά, είτε για πρακτική άσκηση είτε για έμμισθη εργασία. Η PANSiK διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών οι οποίες απορροφούν ετησίως ανθρώπινο δυναμικό από εμάς.

 • GRADUATE FASHION SHOW

Το τελικό Graduate Fashion Show, αποτελεί το επίσημο κλείσιμο του ακαδημαϊκού έτους. Με επαγγελματίες μοντέλα και συνεργάτες, οι τελειόφοιτοι αναλαμβάνουν το backstage coordination ένα κοινό που αποτελείται από σχεδιαστές, στυλίστες, fashion marketers και bloggers.

 • WHiTE pages fashion magazine

To ετήσιο περιοδικό μόδας WhiTE pages που εκδίδει ο Όμιλος PANSiK, αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο ανάδειξης και προώθησης της δουλειάς των σπουδαστών. Σε συνεργασία με τους πιο περιζήτητους φωτογράφους μόδας, οι σπουδαστές δημιουργούν επαγγελματικά editorials και εμπλουτίζουν τα portfolios και τα βιογραφικά τους.

 • ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Κάθε χρόνο η PANSiK πραγματοποιεί μία σειρά συνεργειών με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των συνεργειών είναι η συνδιοργάνωση fashion & art events, εκθέσεων και  διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο και ευρύ βιογραφικό σε όσους σπουδαστές συμμετέχουν σε αυτά, ακόμα και πριν το πέρας των σπουδών τους.

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Η PANSiK οργανώνει ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στις πρωτεύουσες της μόδας, όπως στην έκθεση Pret a porter και Premiere Vision στο Παρίσι, Vogue Festival στο Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

 

 

FASHION & BEAUTY MAKEUP

FASHION & BEAUTY MAKEUP (FBM)

Διάρκεια: 1 Έτος

Τμήματα: Πρωινά & απογευματινά
 
* Το Beauty Makeup μπορεί να συνδυαστεί και με το πρόγραμμα Fashion Styling Το ΠρόγραμμαΗ δουλειά του επαγγελματία makeup artist βρίσκει απασχόληση κυρίως στο χώρο των media. Ευθύνη του είναι να παράγει ένα άρτιο αποτέλεσμα τεχνικά και καλλιτεχνικά και να ερμηνεύει τις απαιτήσεις των εκάστοτε πελατών. Αυτό μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αποτελεί ένα βασικό μακιγιάζ για έναν παρουσιαστή ειδήσεων ή ένα πιο ιδιαίτερο μακιγιάζ και ειδικά εφέ για μια διαφημιστική καμπάνια.
Το πρόγραμμα  λειτουργεί παράλληλα με το τμήμα του Fashion Styling για όποιον το επιθυμεί. Ανάλογα με τη φύση της κάθε δουλειάς, ο επαγγελματίας makeup artist μπορεί να δουλέψει είτε ως free lancer, ως βοηθός makeup ή ως μέρος μιας επαγγελματικής ομάδας makeup. Το τμήμα δίνει τα εφόδια στον επαγγελματία να δουλέψει σε χώρους όπως η τηλεόραση, θέατρο, μόδα, διαφήμιση, περιοδικά, κέντρα ομορφιάς, κομμωτήρια, καταστήματα καλλυντικών κα.Στόχος του τμήματος είναι να βοηθήσει τους σπουδαστές να ψάχνουν μόνιμα για καινούριες ιδέες και εμπνεύσεις. Σημαντικό στοιχείο είναι η ενημέρωση της δουλειάς με νέες τεχνικές και προϊόντα και η συμμετοχή σε μεγάλα fashion events. Ο σπουδαστής κατά τη διάρκεια των σπουδών δημιουργεί το επαγγελματικό του portfolio, συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις μόδας, εμπλουτίζει το βιογραφικό του μέσα από πρακτική άσκηση και αναπτύσσει επαγγελματική αυτοπεποίθηση.

 

Ενότητες

 • Δεκαετίες Makeup
 • Είδη δέρματος/ Μορφολογία/Προετοιμασία δέρματος
 • Χρωματολογια
 • Είδη foundation
 • Τεχνικές εφαρμογής
 • Τάσεις make up
 • Beauty Makeup
 • Πρωινό/ Βραδινό/ Νυφικό Makeup
 • Εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων

 

 Γιατί στην PANSiK/ Μεθοδολογία

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση των γνώσεων, τεχνικών και εμπειριών καθώς και στην ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων και επαγγελματικής συμπεριφοράς προκειμένου οι σπουδαστές να εισχωρήσουν στην βιομηχανία της μόδας, να εδραιωθούν στο χώρο ή εναλλακτικά να δεσμευτούν σε μία περαιτέρω ακαδημαϊκή πορεία.

Βασικoί πυλώνες του εκπαιδευτικού συστήματός μας είναι αφενός η εξέλιξη της δημιουργικότητας και της αισθητικής των σπουδαστών (Creativity) και αφετέρου η έρευνα και ανάπτυξη ιδεών, ερεθισμάτων και επιρροών (Research & Development).

Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει:

 • Την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για σωστή συνεργασία με επαγγελματίες του χώρου
 • Την ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων και επαγγελματικής συμπεριφοράς (work ethics)
 • Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.

 

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η επαγγελματική αποκατάσταση των επιτυχόντων αποφοίτων έρχεται μέσα από συστηματική και ουσιαστική συνεργασία με τη σχολή PANSiK.

 • ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σπουδών βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, παρέχοντας επαγγελματική και ψυχολογική συμβουλευτική. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των σπουδαστών για τη σύνταξη του βιογραφικού τους, τη διαδικασία προετοιμασίας για συνέντευξη και τις αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ/ ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το γραφείο διασύνδεσης φέρνει τους απόφοιτους σε άμεση επαφή με την αγορά, είτε για πρακτική άσκηση είτε για έμμισθη εργασία. Η PANSiK διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών οι οποίες απορροφούν ετησίως ανθρώπινο δυναμικό από εμάς.

 • GRADUATE FASHION SHOW

Το τελικό Graduate Fashion Show, αποτελεί το επίσημο κλείσιμο του ακαδημαϊκού έτους. Με επαγγελματίες μοντέλα και συνεργάτες, οι τελειόφοιτοι αναλαμβάνουν το backstage coordination ένα κοινό που αποτελείται από σχεδιαστές, στυλίστες, fashion marketers και bloggers.

 • WHiTE pages fashion magazine

To ετήσιο περιοδικό μόδας WhiTE pages που εκδίδει ο Όμιλος PANSiK, αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο ανάδειξης και προώθησης της δουλειάς των σπουδαστών. Σε συνεργασία με τους πιο περιζήτητους φωτογράφους μόδας, οι σπουδαστές δημιουργούν επαγγελματικά editorials και εμπλουτίζουν τα portfolios και τα βιογραφικά τους.

 • ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Κάθε χρόνο η PANSiK πραγματοποιεί μία σειρά συνεργειών με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των συνεργειών είναι η συνδιοργάνωση fashion & art events, εκθέσεων και  διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο και ευρύ βιογραφικό σε όσους σπουδαστές συμμετέχουν σε αυτά, ακόμα και πριν το πέρας των σπουδών τους.

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Η PANSiK οργανώνει ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στις πρωτεύουσες της μόδας, όπως στην έκθεση Pret a porter και Premiere Vision στο Παρίσι, Vogue Festival στο Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

 

FASHION MANAGEMENT

FASHION MANAGEMENT (FM)

Διάρκεια: 1 Έτος

Τμήματα: Πρωινά & απογευματινά

 

To Πρόγραμμα

Το Fashion Management στοχεύει στην επιτυχή διαχείριση, προώθηση & ανάπτυξη μίας εταιρείας μόδας, ενός brand, ενός event καθώς και ενός επαγγελματία της μόδας.

Διανύουμε μια περίοδο ριζικών αλλαγών και ανακατατάξεων με αποτέλεσμα οι θεσμοί, οι ιδέες και οι αξίες να επαναπροσδιορίζονται με γνώμονα την ουσιαστική εξέλιξη. Η μόδα αποτελούσε πάντα τον πρωτοπόρο και τον καθοδηγητή σε κοινωνικό επίπεδο όχι μόνο σε ότι αφορά τις τάσεις, τα ρούχα και τα αξεσουάρ αλλά και την αισθητική, τον τρόπο ζωής και την επικοινωνία. Η βιομηχανία της μόδας βρίσκεται ήδη στην επόμενη ημέρα ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες και μέσα.

Το τμήμα του Fashion Management αποτελεί ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα θεωρητικής και εταιρικά προσανατολισμένης εκπαίδευσης, το οποίο ηγείται από καταξιωμένους επαγγελματίες με εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα της μόδας.

Η εκπαιδευτική ενότητα εστιάζει σε όλους τους τομείς στους οποίους η μόδα και τα προϊόντα της μπορούν να επικοινωνηθούν, να προωθηθούν και να διαφημιστούν (Διοργάνωση εκδηλώσεων, Δημόσιες Σχέσεις, Διεύθυνση περιοδικού και media, Διαφήμιση, Αρθρογράφηση, Art Direction, Marketing, Visual Merchandising), καθώς και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο  σπουδαστής να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αγορά και να προωθήσει τον εαυτό του.

Σημαντική καινοτομία είναι η κατάρτιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε οι απόφοιτοι του να μπορούν να στελεχώσουν επιτυχώς τις νέες θέσεις εργασίας που αναζητούν Social Media Managers in Fashion Industry.

Συνδέοντας τη θεωρία με την πρακτική άσκηση, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους σε εκθέσεις μόδας και πολιτιστικά δρώμενα υπό την αιγίδα του Ομίλου PANSiK.

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες με πολυετή εργασιακή και εκπαιδευτική εμπειρία, οι οποίοι μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια της PANSiK ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις και τις νέες τεχνικές στη βιομηχανία της μόδας και των εφαρμοσμένων τεχνών.
Ενότητες

 • Fashion Marketing
 • Διαφήμιση & branding
 • Crisis Management
 • Budgeting
 • Social Media & Fashion blogging
 • New Fashion Media
 • Θεωρία Μόδας
 • Fashion trends
 • E Marketing
 • Event Management
 • Δημόσιες Σχέσεις
 • Research & Development
 • Συμπεριφορά καταναλωτή

 

Μεθοδολογία

Στόχος του προγράμματος είναι η έμφαση στους καινούριους τομείς της οπτικής επικοινωνίας, των social media, του marketing and του brand  identity, καθώς και στην ανάλυση των κοινωνικών, πολιτιστικών και τεχνολογικών παραγόντων που επηρεάζουν την αγορά.

Παράλληλα, βοηθάει τους σπουδαστές να κατανοήσουν τα ethics του επαγγέλματος, να αναπτύξουν ιδιαίτερη ικανότητα στη γραπτή και οπτική ανάλυση και παρουσίαση μιας διατριβής και τέλος, να καλλιεργήσουν το πνεύμα συνεργασίας μέσα σε μια δημιουργική ομάδα, με τελικό στόχο την ικανοποίηση του μελλοντικού τους πελάτη.

Η PANSiK είναι η μόνη σχολή στην Ελλάδα με τόσο μεγάλο εύρος εκδηλώσεων και συνεργειών κάθε χρόνο.

Βασική προτεραιότητα είναι οι σπουδαστές του Fashion Management να αποκτήσουν ουσιαστική γνώση επάνω στο αντικείμενο και να συμμετάσχουν ενεργά στα παραπάνω προκειμένου με το πέρας της φοίτησης να έχουν αποκτήσει ένα πλούσιο portfolio- βιογραφικό και διασυνδέσεις με την αγορά που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Το πρόγραμμα επίσης παρέχει αποκλειστικά στους σπουδαστές:

 • Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές παραστάσεις, μουσεία, εκθέσεις μόδας και ατελιέ.
 • Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.

 

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η επαγγελματική αποκατάσταση των επιτυχόντων αποφοίτων έρχεται μέσα από συστηματική και ουσιαστική συνεργασία με τη σχολή PANSiK.

 • ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σπουδών βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, παρέχοντας επαγγελματική και ψυχολογική συμβουλευτική. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των σπουδαστών για τη σύνταξη του βιογραφικού τους, τη διαδικασία προετοιμασίας για συνέντευξη και τις αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ/ ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το γραφείο διασύνδεσης φέρνει τους απόφοιτους σε άμεση επαφή με την αγορά, είτε για πρακτική άσκηση είτε για έμμισθη εργασία. Η PANSiK διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών οι οποίες απορροφούν ετησίως ανθρώπινο δυναμικό από εμάς.

 • GRADUATE FASHION SHOW

Το τελικό Graduate Fashion Show, αποτελεί το επίσημο κλείσιμο του ακαδημαϊκού έτους. Με επαγγελματίες μοντέλα και συνεργάτες, οι τελειόφοιτοι δειγματίζουν στο catwalk τις capsule collections τους σε ένα κοινό που αποτελείται από σχεδιαστές, στυλίστες, fashion marketers και bloggers.

 • WHiTE pages fashion magazine

To ετήσιο περιοδικό μόδας WhiTE pages που εκδίδει ο Όμιλος PANSiK, αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο ανάδειξης και προώθησης της δουλειάς των σπουδαστών. Σε συνεργασία με τους πιο περιζήτητους φωτογράφους μόδας, οι κολεξιόν των αριστούχων αποφοίτων ντύνουν τα editorials του περιοδικού και εμπλουτίζουν τα portfolios τους.

 • ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Κάθε χρόνο η PANSiK πραγματοποιεί μία σειρά συνεργειών με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των συνεργειών είναι η συνδιοργάνωση fashion & art events, εκθέσεων και  διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο και ευρύ βιογραφικό σε όσους σπουδαστές συμμετέχουν σε αυτά, ακόμα και πριν το πέρας των σπουδών τους.

 

 

Pansik

Pansik