3D printing seminar

Μετά από την επιτυχημένη έκθεση ‘3D Printing- Μία έκθεση από το μέλλον… τώρα‘ που διοργάνωσε η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, ο Όμιλος PANSiK φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εξειδικευμένο σεμινάριο 3d fashion printing!

Το 3d Printing  είναι μια κατασκευαστική διαδικασία που επιτρέπει σε ψηφιακά μοντέλα σχεδιασμένα σε υπολογιστή να μεταμορφωθούν σε πραγματικά αντικείμενα με τη διαδικασία της εκτύπωσης πολλαπλών στρωμάτων.

Με οδηγό το 3d μοντέλο από τον υπολογιστή, ο 3d εκτυπωτής κατασκευάζει το αντικείμενο, προσθέτοντας μικροσκοπικά και λεπτά στρώματα υλικού. Η διαδικασία του 3d printing είναι γρήγορη και αρκετά οικονομική στη δημιουργία καινοτόμων ιδεών χωρίς τη μαζική παραγγελία σε μεγάλα εργοστάσια.

Την τελευταία δεκαετία, οι τιμές για την αγορά ενός 3d εκτυπωτή και των υλικών που χρησιμοποιούν έχουν συρρικνωθεί απίστευτα, με αποτέλεσμα τη χρήση τους από ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και επιχειρήσεις όπως:

  • Τέχνες: Κοσμήματα, Μόδα, Γλυπτική κοκ
  • Διασκέδαση: Κούκλες, Παιδικά Παιχνίδια κοκ
  • Αρχιτεκτονική: Μακέτες , Πρωτότυπα κοκ
  • Ιατρική: Όργανα, Προσθετικά Μέλη, Εκπαιδευτικός Εξοπλισμός κοκ

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο εστιάζει στην επιρροή της τρισδιάστατης εκτύπωσης στο χώρο της Μόδας και παράλληλα διερευνά τις εφαρμογές σε όλο το φάσμα της τέχνης και του design. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής διαφόρων αντικειμένων μόδας και με εκτυπωτή που διαθέτει η σχολή θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν σε τελική μορφή ένα σχέδιο δικό τους. Το κόστος της εκτύπωσης συμπεριλαμβάνεται στο κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου.

 

Θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της ύλης και του περιεχομένου του 3d printing seminar κατά τη διάρκεια της Ανοιχτής Εβδομάδας Μαθημάτων, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 17.00- 18.00.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη, 5 Μαρτίου: 17.00-21.00

Παρασκευή, 6 Μαρτίου: 17.00-21.00

Πέμπτη, 12 Μαρτίου: 17.00-21.00

Παρασκευή, 13 Μαρτίου: 17.00-21.00

Σάββατο, 14 Μαρτίου: 10.00-14.00

 
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

PANSiK @ Βουλής 34, 10577, Σύνταγμα

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ

edu@pansik.gr,  210 3221001-3

* Οι σπουδαστές της σχολής PANSiK Θεσσαλονίκης, έχουν 10% έκπτωση για το σεμινάριο 3d printing.

view more