Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς

Η Θεσσαλονίκη έρχεται για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο, με τη διοργάνωση του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς». Ένα φεστιβάλ που αποδίδει φόρο τιμής στην πόλη και στα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, γεμάτο με μόδα, fashion shows και workshops, εκθέσεις και δρώμενα.

Μέσα σε ένα πνεύμα καινοτόμου δημιουργικότητας, που όμως συνάδει με τις ανάγκες και τις επιταγές της μόδας του σήμερα, η PΑNSIK προσφέρει στο δυναμικό κοινό της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της ενότητας «Το Design του καθένα», τη δυνατότητα των live σεμιναρίων με θέμα την μεταποίηση ρούχων και αξεσουάρ, έτσι ώστε ακόμα και παλιά κομμάτια να μπορούν να αποτελούν μέρος της σύγχρονης μόδας και το μουλάζ με τη χρήση απλών και φθηνών υλικών για την κατασκευή ρούχων χωρίς τη χρήση πατρόν.

 

Παράλληλα, στην ενότητα «Σπουδάζοντας το design», θα γίνει προβολή video art, με αναδρομική καταγραφή της ενδυματολογικής ιστορίας και της μόδας στη Θεσσαλονίκη του τελευταίου αιώνα. Όλη η έρευνα, η κατασκευή των σχεδίων και η επιλογή του τελικού υλικού έγινε αποκλειστικά από τους σπουδαστές μας, με την
επίβλεψη και το συντονισμό των εκπαιδευτών τους. Για ακόμα μια φορά, καλούνται να εκφράσουν νέες ιδέες, να ερευνήσουν σε βάθος και να πειραματιστούν με εναλλακτικά υλικά, αποδεικνύοντας το ταλέντο, την καινοτόμο σκέψη και την εργατικότητά τους.

Το video θα είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες του φεστιβάλ και σε έντυπη μορφή και θα διατίθεται δωρεάν.

view more