Διαρκεια
1 ακαδημαϊκό έτος
Τμηματα
Πρωινά & απογευματινά
Δίδακτρα
Κόστος προγράμματος
  • Το Πρόγραμμα
  • Μεθοδολογία
  • Ενότητες

Το Πρόγραμμα

Το Fashion Management στοχεύει στην επιτυχή διαχείριση, προώθηση & ανάπτυξη μίας εταιρείας μόδας, ενός brand, ενός event καθώς και ενός επαγγελματία της μόδας. 

Διανύουμε μια περίοδο ριζικών αλλαγών και ανακατατάξεων με αποτέλεσμα οι θεσμοί, οι ιδέες και οι αξίες να επαναπροσδιορίζονται με γνώμονα την ουσιαστική εξέλιξη. Η μόδα αποτελούσε πάντα τον πρωτοπόρο και τον καθοδηγητή σε κοινωνικό επίπεδο όχι μόνο σε ότι αφορά τις τάσεις, τα ρούχα και τα αξεσουάρ αλλά και την αισθητική, τον τρόπο ζωής και την επικοινωνία. Η βιομηχανία της μόδας βρίσκεται ήδη στην επόμενη ημέρα ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες και μέσα. 

To πρόγραμμα αποτελεί ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα θεωρητικής και εταιρικά προσανατολισμένης εκπαίδευσης, το οποίο ηγείται από καταξιωμένους επαγγελματίες με εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα της μόδας. 

Η εκπαιδευτική ενότητα εστιάζει σε όλους τους τομείς στους οποίους η μόδα και τα προϊόντα της μπορούν να προωθηθούν και να διαφημιστούν (Διοργάνωση εκδηλώσεων, Δημόσιες Σχέσεις, Διεύθυνση περιοδικού και media, Διαφήμιση, Αρθρογράφηση, Art Direction, Marketing, Visual Merchandising, Συμπεριφορά Καταναλωτή), καθώς και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο  σπουδαστής να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αγορά και να προωθήσει τον εαυτό του. 

Σημαντική καινοτομία είναι η κατάρτιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε οι απόφοιτοι του να μπορούν να στελεχώσουν επιτυχώς τις νέες θέσεις εργασίας που αναζητούν Social Media Managers in Fashion Industry.

Συνδέοντας τη θεωρία με την πρακτική άσκηση, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους σε εκθέσεις μόδας και πολιτιστικά δρώμενα υπό την αιγίδα του Ομίλου PANSiK.

view more

Μεθοδολογία

Στόχος του προγράμματος είναι η έμφαση στους καινούριους τομείς της οπτικής επικοινωνίας, των social media, του marketing and του brand  identity, καθώς και στην ανάλυση των κοινωνικών, πολιτιστικών και τεχνολογικών παραγόντων που επηρεάζουν την αγορά. Παράλληλα, βοηθάει τους σπουδαστές να κατανοήσουν τα ethics του επαγγέλματος, να αναπτύξουν ιδιαίτερη ικανότητα στη γραπτή και οπτική ανάλυση και παρουσίαση μιας διατριβής και τέλος, να καλλιεργήσουν το πνεύμα συνεργασίας μέσα σε μια δημιουργική ομάδα, με τελικό στόχο την ικανοποίηση του μελλοντικού τους πελάτη. 

Η PANSiK είναι η μόνη σχολή στην Ελλάδα με τόσο μεγάλο εύρος εκδηλώσεων και συνεργειών κάθε χρόνο.

Βασική προτεραιότητα είναι οι σπουδαστές του Fashion Management να αποκτήσουν ουσιαστική γνώση επάνω στο αντικείμενο και να συμμετάσχουν ενεργά στα παραπάνω προκειμένου με το πέρας της φοίτησης να έχουν αποκτήσει ένα πλούσιο portfolio- βιογραφικό και διασυνδέσεις με την αγορά που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Το πρόγραμμα επίσης παρέχει αποκλειστικά στους σπουδαστές:

Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές παραστάσεις, μουσεία, εκθέσεις μόδας και ατελιέ.

Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.

 

Οι επίσημες εξετάσεις διενεργούνται στο τέλος κάθε τετραμήνου και οι σπουδαστές αξιολογούνται με βάση

- Τα αποτελέσματα των εξεταστικών

- την πρόοδο και τις εργασίες τους κατά τη διάρκεια της φοίτησης

- την τελική τους εργασία/πτυχιακή

view more

Ενότητες

Fashion Marketing

Διαφήμιση & branding

Crisis Management

Budgeting

Social Media & Fashion blogging

New Fashion Media

Θεωρία Μόδας

Fashion trends

E Marketing

Event Management

Research & Development

Συμπεριφορά καταναλωτή

view more
εκδήλωση ενδιαφέροντος